Minstens 20 jaar gerust in je duurzame nieuwbouw

07/07/2023

Of u nu een nieuwe thuis zoekt of wilt investeren in vastgoed: nieuwbouw is een slimme keuze. Moderne materialen en nieuwe technieken garanderen u van duurzaam wooncomfort. Daar plukt u vele jaren de vruchten van, als bewoner of als verhuurder.

De technologie verandert razendsnel. De afgelopen jaren zat de ontwikkeling van duurzame oplossingen in een echte stroomversnelling. Daardoor is een woning van pakweg vijf jaar geleden al niet meer te vergelijken met de woningen van vandaag. En laat energiezuinig en comfortabel wonen net zijn wat u in deze tijden van hoge energieprijzen wenst.

Bijna energieneutraal (BEN) met een plus

Potrell bouwt enkel nog BEN-woningen. “Vaak gaan we zelfs nog een stapje verder”, weet commercieel verantwoordelijke Lieselotte Deraedt. “Door energetische ingrepen halen we het E-peil verder naar beneden. Heel wat kopers zijn hier trouwens vragende partij voor. Investeren in energiezuinige maatregelen is namelijk inzetten op een toekomstbestendige woonst. Onze technische partners schuiven telkens mee aan tafel voor een oplossing op maat.” De duurzame formule van een Potrell-project is een combinatie van C+ of D-ventilatie met zonnepanelen, een zonneboiler en/of een warmtepomp.

Het team stopt trouwens niet bij die ondertussen vrijwel ingeburgerde trends in de sector. Indien gewenst voegen we onder meer elektrische laadpalen toe aan projecten. Lieselotte: “Voor onze nieuwe projecten vanaf januari 2023 voorzien we standaard wachtleidingen voor een warmtepomp. Zo geven we onze kopers alvast een voorzet voor als ze morgen verder willen investeren in duurzaam wonen.

Wonen of verhuren zonder zorgen

Als u een nieuwe woning koopt, bent u voor vele jaren gerust. Om te beginnen kan u bij Potrell rekenen op kwalitatieve materialen en een hoogwaardige afwerking. Sowieso blijft uw aannemer tien jaar aansprakelijk als er gebreken opduiken (conform de Wet Breyne). Zodat u voluit kan leven, zonder zorgen.

“Ook als u investeert in vastgoed om te verhuren, biedt nieuwbouw enkel voordelen”, benadrukt Lieselotte. “Een aantrekkelijke en energiezuinige woning of appartement betekent een snelle verhuur. Bovendien ligt de huurprijs voor een recente woning aanzienlijk hoger. En om dat rendement nog wat kracht bij te zetten, zoeken wij voor investeerders een eerste huurder.”