De bloeiende huurmarkt voor nieuwbouwwoningen creëert unieke kansen voor investeerders

17/05/2023

De huurmarkt voor nieuwbouwwoningen boomt momenteel en wekt de interesse van investeerders. De redenen hiervoor zijn divers, maar enkele factoren spelen een belangrijke rol.

Ten eerste is er de groeiende vraag naar huurwoningen. Veel mensen kiezen ervoor om te huren in plaats van te kopen, omdat ze meer flexibiliteit willen of omdat ze het financieel niet kunnen veroorloven om een huis te kopen. De stijging van de rente en de vastgoedprijzen zorgen ervoor dat huurders die overwegen om te kopen vaak langer op de huurmarkt blijven door onvoldoende eigen inbreng.

Daarnaast bieden nieuwbouwwoningen veel voordelen voor investeerders. Ze zijn energiezuiniger, hebben minder onderhoud nodig en zijn uitgerust met moderne voorzieningen die aantrekkelijk zijn voor huurders. Dit zorgt tevens ook voor hogere huurinkomsten dan bij (ver)oudere huurwoningen die vaak opknapwerken nodig hebben om aan de hedendaagse noden te voldoen.

De vraag naar nieuwbouw huurwoningen en appartementen groeit nog steeds sterker ten opzichte van het aanbod. Dit gecombineerd met de indexering van de huurprijzen zorgt ervoor dat huurders steeds doordachter hun huurwoning uitkiezen. Woningen met zuinige energiescores zijn topfavoriet op de huurmarkt omdat de vaste kosten hier zeer laag zijn. Deze huurwoningen zijn steeds in een mum van tijd vlot verhuurd.

De huurmarkt bloeit zo mooi verder. Deze trend zal de komende jaren waarschijnlijk aanhouden. De bevolking in België groeit aan en er wonen ook steeds meer mensen alleen, hierdoor zal de huurmarkt zeker levendig blijven.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info in verband met de investeringsopportuniteiten bij Potrell.