Modern verkavelen in een dynamische regio

24/01/2024

Wat doe je met een verouderde villa: verkopen, renoveren of toch verkavelen? De eigenaar van een villa in Zwijnaarde stond precies voor dat dilemma. De renovatieplicht en stijgende prijzen van bouwmaterialen maken het moeilijk om rendabel te verkopen of duurzaam te renoveren. Ons aankoopteam kwam met een interessant voorstel op de proppen en binnenkort verrijzen maar liefst 6 nieuwe woningen op ruime loten op fietsafstand van Gent.

In een karaktervolle villawijk in Zwijnaarde kwam een woning met een groene parktuin op de markt. “Dat zien we vaak: eigenaren overlijden of willen kleiner gaan wonen, maar de grote villa’s en dito percelen raken ze niet kwijt. Vaak staat dit soort woningen lang te koop. Daar speelt de energierekening van zo’n huis een grote rol in. Dit type villa heeft een imposante voetafdruk”, vertelt aankoper Kevin Plet. “Neem daar de druk om te verdichten vanuit de stad Gent bij, en verkavelen is de verstandigste en meest duurzame optie. En financieel ook de meest interessante voor de verkoper: de ontwikkelingswaarde in een dynamische omgeving als de regio Gent is een pak hoger dan de waarde van de villa zelf.”

Van prospectie tot akkoord

“Na een bezoek aan het perceel werken we standaard een voorstel uit dat stedenbouwkundig verantwoord is. In dit geval kozen we ervoor 2 nieuwe villa’s en 4 koppelwoningen te bouwen, die wel voldoen aan de moderne vereisten, en behouden we tegelijk de waardevolle bomen op het perceel. Op basis van die ontwikkeling, maakten we een voorstel voor de eigenaar van de villa en kochten ook het perceel ernaast.”

Potrell gaat na het eerste contact snel over tot een concreet voorstel. Zo hoeft een eigenaar niet onnodig lang te wachten op nieuws. Na akkoord volgt de bouwaanvraag, worden de nodige vergunningen in orde gebracht en start de ontwikkeling van het nieuwbouwproject. Kevin: “Intussen doen we dit 15 jaar: door snel te schakelen, correcte prijzen te bieden en te ontwikkelen zoals beloofd, hebben we een goede en betrouwbare reputatie opgebouwd.”

Het potentieel van jouw perceel?

Zoek je een bestemming voor een verouderde woning of bedrijfssite? Ben je benieuwd naar het ontwikkelingspotentieel van jouw perceel? Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden.