FAQ

  • Contacteer ons vrijblijvend

Wij plannen graag een afspraak met u in op een datum en tijdstip die voor u past.

Niet overtuigd na een eerste afspraak? Een tweede, vrijblijvende ontmoeting is geen probleem!

U kunt ons contacteren op het nummer 051/437 507 of via info@potrell.be

  • Verkocht!

Heeft u uw droomwoning gevonden? Na onderling akkoord maken wij de verkoopovereenkomst op en betaalt u een voorschot. 

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning betaalt u 12% verkooprechten (in Vlaanderen) op het grondaandeel en betaalt u 21% BTW op het constructiegedeelte. Daarnaast moet u rekening houden met meet- en aansluitingskosten, de notariskosten en diverse diensten (architect, keuringen, ...). Indien van toepassing, moet u ook rekening houden met verkavelingskosten en eventuele kosten van de basisakte.

Zeker en vast! Vroege beslissers laten we graag de mogelijkheid om hun woning naar eigen smaak en persoonlijkheid af te werken.  Zo kunt u zelf de keuken, vloer en badkamer en de technieken van uw instapklare woning kiezen. Het enige wat rest is uw nieuwe thuis inrichten. Zo makkelijk is dat.

U bent vrij in de keuze van notaris.

Vertrouw op een (lokale) notaris met de juiste expertise. Hij staat u bij met raad en daad. Gemiddeld 3 maanden na de compromis wordt de notariële akte verleden.
De instrumenterende notaris kijkt voor de nodige attesten zoals bodemattest, de nodige opzoekingen in vorige akten en vastgoedinformatie (stedenbouwkundige inlichtingen) over uw woning.

POTRELL garandeert een transparante samenwerking met u en uw notaris.

Neen, POTRELL zorgt ervoor dat van zodra u de woning intrekt, alle nutsvoorzieningen zijn aangesloten. U kan zelf wel uw energieleverancier kiezen na de oplevering.

Het lastenboek geeft een globaal overzicht hoe de woning wordt opgebouwd en beschrijft de meest courante (afwerkings)materialen.

De compromis of ook wel de verkoopovereenkomst genoemd. Dit document bevestigt de aankoop van uw woning en bevat alle gegevens van de kopers, verkopers en de woning. Daarnaast wordt ook de prijs vermeld, eventuele overeengekomen zaken en nuttige informatie zoals de stedenbouwkundige inlichtingen.

Het postinterventiedossier krijgt u aan het einde van de werken en bevat verschillende plannen van de woning. Daarnaast vindt u ook de contactgegevens van de architect & onderaannemers, alle nodige keuringen (elektriciteit, gas, water, riolering, EPC), technische fiches van de gebruikte materialen,… Kortom is dit dossier het paspoort van uw woning.

EPB staat voor Energieprestatie & Binnenklimaat. Bouw- en verbouwprojecten waarvoor een bouwaanvraag of een melding nodig is, moeten aan de EPB-eisen en de EPB-procedure voldoen. Dit is een regelgeving omtrent isolatie, verwarming, ventilatie, zonne-energie…. Kortom, alle aspecten die bijdragen tot een gezond binnenklimaat en een lager energieverbruik. De definitie van het toepassingsgebied van de energieprestatieregelgeving is afhankelijk van de aanvraagdatum of de meldingsdatum.

Onze dienst na verkoop staat steeds tot uw dienst en zorgt ervoor dat alle eventuele problemen, snel opgelost raken. U kunt zich rechtstreeks wenden tot dnv@potrell.be . Daarnaast zijn wij zoals wettelijk bepaald, 10 jaar aansprakelijk voor de uitgevoerde bouwwerken.