Opportuniteiten in Oostduinkerke

23/08/2023

Wie in Koksijde fietst, komt op verschillende sites de opvallende, gele Potrell vlaggen tegen. We verloren ons hart aan deze gezellige kustgemeente en ontwikkelen er diverse woningen. Zo is het nieuwe woonproject “Ter Weide” in Oostduinkerke goed voor maar liefst 10 woonunits. Een vastgoedontwikkeling waarvoor er geen open ruimte verloren ging en bovendien nog eens gebouwd volgens de nieuwste energienormen. Zo wil iedereen wel aan de kust wonen, niet?

In het hart van Oostduinkerke stond op het eind van een doodlopende straat een verouderde villa op een enorm terrein. “Dit soort panden renoveren tot een energiezuinige woning is onbegonnen werk,” legt Kevin Plet van het Potrell-aankoopteam uit. “Wanneer we dergelijk vastgoed vinden, herverdelen we de site in meerdere loten. Zo bouwen we op het terrein van de villa maar liefst 10 nieuwe woningen. Een unieke kans voor inwoners of tweedeverblijvers om hun eigen stek in het charmante Oostduinkerke te kopen.”

Snel schakelen, duurzaam verdichten

“Wanneer we een interessant perceel als dit ontdekken, beginnen we meteen te onderhandelen,” vertelt Kevin. “Door onze korte communicatielijnen schakelen we snel. Na een akkoord starten we het ontwikkelingsproces op, bekijken we de mogelijkheden met stedenbouw en regelen we de vergunningen.”

Op het project “Ter Weide” komen 8 halfopen en 2 gesloten bebouwingen. Deze ontwikkeling past in de trend naar meer verdichting in onze dorpskernen en neemt geen schaarse groene ruimte in. De bestaande villa maakte intussen plaats voor de eerste grondwerken. Potrell legt een wegenis aan naar de 10 woningen en er komt een trage weg over de site. “Als hedendaagse verkavelaar is aandacht voor groen-blauw-verbindingen vanzelfsprekend. Ook de bewoners van Ter Weide profiteren van het extra comfort als ze zich te voet of met de fiets verplaatsen.“

Verkopen in vertrouwen

Iets verderop is Potrell op een tweede werf actief. In de Farazijnstraat verrijzen 7 woningen samen met de heraanleg van de Nieuwpoortsteenweg. “Geen perceel dat we zelf ontdekten, maar een familie die bij ons aanklopte. Ze wilden hun gronden verkopen en waren via via bij ons terechtgekomen omdat ze erop vertrouwden dat wij mooie projecten realiseren tegen een faire verkoopprijs, natuurlijk.”

Met de vernieuwing in de stadskern in gedachten richt Potrell de grond optimaal in. Door de ontwikkeling en de heraanleg krijgt de straat een nieuwe adem en wordt het een fijne plek om te wonen.

Altijd in ontwikkeling

Heb je zelf gronden waarvan je het ontwikkelingspotentieel wil weten? Of zoek je een bestemming voor een verouderde woning of bedrijfssite? Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden.