PROJECT TER BEKEN IN MARIAKERKE (GENT): WONEN OP MAAT VAN HET DAGELIJKSE LEVEN

05/10/2020

Een groene omgeving, een frisse architectuur én een maximale mobiliteit: aan de Beekstraat in Mariakerke verrijzen binnenkort tien nieuwe woningen met een unieke identiteit. Projectontwikkelaar Potrell blaast er de site van een voormalige plantenkwekerij met villa nieuw leven in.

Mariakerke combineert rustgevend groen met een optimale bereikbaarheid. De statige kastelen geven de deelgemeente haar aantrekkelijke, authentieke uitstraling. Met de wagen is er een vlotte aansluiting naar de R4 en met de fiets heb je directe toegang naar het bruisende Gentse stadscentrum. Voor Matthew Cuigniez, ontwikkelaar bij Potrell, was de oude site van een plantenkwekerij met villa dan ook een ideaal canvas voor een nieuw woongebied in Mariakerke.

Optimale ontsluiting van de site

Project “Ter Beken” strekt zich uit tussen de Beekstraat en de Zuidbroek. Aan de ene zijde heb je een strategische verbindingsweg. De andere kant brengt je meteen richting parkgroen en natuurgebied.

“Potrell streeft een doordachte mobiliteitsvisie na die geënt is op lokaal beleid en de eigenheid van de site”, verduidelijkt Matthew. “Doorheen het project trekken we een trage weg. Zo hebben bewoners via de Kerselaarstraat, een rustige fietsweg, directe toegang naar hartje gent. Via de andere zijde komt men bij het uitgestrekte park- en bosgebied de Groene Velden waar men kan vertoeven in de natuur.”

Compact groot bouwen

Op de site van dit nieuwe woonproject komen zes halfopen en vier gesloten bebouwingen met allen een private tuin en een autostaanplaats. Door de inplanting worden de gronden maximaal benut, zonder aan woonkwaliteit in te boeten. De keuze voor zes halfopen volumes creëert openheid op het perceel. Een dynamisch uitzicht dat haaks op het massief gevoel van veel woonprojecten staat. Het is een mooie illustratie van hoe Potrell zich volop inzet op verdichting en opwaardering van bestaande sites met wooncomfort als ultiem doel.

Project Ter Beken is het resultaat van een grondige denkoefening in ‘compact groot bouwen’. Matthew legt uit: “We combineren een kleine footprint met ruime woonmogelijkheden. De standaardconfiguratie met drie slaapkamers en een badkamer kan uitgebreid worden door de zolderverdieping in te richten. Met een maximum van vijf slaapkamers en twee badkamers hebben ook grotere gezinnen alle opties. Wie vroeg genoeg instapt, kan de inrichting van de woning meebepalen.”

Herkenbare architectuur met unieke identiteit

De ruime, flexibele woningen krijgen een aantrekkelijk en hedendaags uitzicht. De architecturale keuzes zorgen voor harmonie en herkenbaarheid doorheen het volledig project. Het gebruik van geprofileerd  metselwerk geeft dynamiek aan de gevels, grote raampartijen trekken het daglicht maximaal binnen. De uniforme materiaalkeuzes en vormelementen dragen bij aan het harmonisch gevoel van de site. “Toch heeft elke woning zijn eigen identiteit. Door te spelen met de dakconfiguratie en het metselwerk zijn geen twee bouwvolumes gelijk.

Project Ter Beken vat de tijdsgeest in een concreet woonproject.

Met dit woonproject in Mariakerke onderstreept Potrell zijn ambitie als ontwikkelaar. We realiseren boeiende projecten, telkens met een unieke identiteit die past bij de omgeving en er meerwaarde aan geeft. “Ter Beken vat de tijdsgeest in een concreet woonproject”, besluit Matthew. “We realiseren aantrekkelijke volumes die de woondroom van de huidige generatie dragen op een compacte oppervlakte. Dat willen we ook in de toekomst blijven doen. Dat is de sterkte van Potrell.”

Een nieuw woonproject op jouw site? Stel ons je grond of pand voor.