Meerwaarde creëren voor bewoners én omgeving

19/09/2019

Een geslaagd nieuwbouwproject begint bij de keuze van de projectsite. Bij Potrell runnen Kevin en Matthew de afdeling projectontwikkeling. Hun missie: stijlvolle woonmogelijkheden realiseren met aandacht voor kwaliteit en betaalbaarheid. Dankzij een multidisciplinaire aanpak bieden ze een antwoord op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen.

Potrell ontwikkelt aantrekkelijke nieuwbouwprojecten van 3 tot 30 woonunits. De focus ligt op Oost- en West-Vlaanderen, maar het team gaat niet enkel aan de slag in grootsteden. Integendeel: ook in kleinere kernen is Potrell aanwezig. Projecten in onder meer Pittem en Oostakker zetten deze ambitie om in praktijk. “In elke regio zijn er investeerders en jonge gezinnen die iets willen kopen. Bovendien zijn er overal opportuniteiten om projecten te realiseren”

Verdichting en inbreiding

Voor de ontwikkelaars is het een uitdaging om gronden of panden te vinden dichtbij kernen. “Verlaten panden, zoals fabrieken, en braakliggende gronden bij centra zijn ideale canvassen voor ons. In samenspraak en met respect voor de stedenbouwkundige voorschriften halen we het maximale uit locaties. De creatie van hoog wooncomfort is daarbij altijd het uiteindelijke doel.” In Mariakerke, deelgemeente van Gent, koos Potrell expliciet voor inbreiding en verdichting. Op braakliggende villagrond verrijzen er zes hedendaagse woningen met een prikkelende architectuur. De nieuwbouwwoningen vormen een stijlvol geheel dankzij de architecturale keuzes zoals de sheddaken, de glasbalustrades en de claustra’s. Toch heeft elke woning zijn eigen karakter: de oppervlaktes, de indelingen en de kleuren van de bakstenen variëren. “De uitstraling van onze projecten vinden we heel belangrijk. Elk project krijgt een specifiek ontwerp, aangepast aan de omgeving en de vraag in de markt. Alles moet kloppen.”

De stedenbouwkundige mogelijkheden verschillen van locatie tot locatie. Elke potentiële grond wordt dan ook uitgebreid onderzocht en de mogelijkheden geanalyseerd. Gesprekken met de bevoegde instanties maken inherent deel uit van dat proces. Die eerste analyse en de aanwezigheid van dienstverlening zoals winkels en scholen vormen de basis voor een evenwichtig prijsvoorstel aan de verkoper.

Groot professioneel netwerk

Zoeken naar geschikte gronden en panden vraagt voortdurende aandacht. Gelukkig kunnen Kevin en Matthew rekenen op een groot professioneel netwerk dat ze doorheen de jaren opbouwden. Via die weg krijgen ze geregeld inlichtingen over beschikbare sites. “Onze referenties spreken voor zich, zowel voor ons bestaand netwerk als nieuwe partners. We hebben twaalf jaar ervaring en realiseren jaarlijks een veertigtal projecten van verschillende omvang. Dat maakt Potrell een solide en betrouwbare speler met de nodige knowhow.”

Sterke impact op de omgeving

Bij het ontwikkelen van een site brengt Potrell niet enkel de noden van de toekomstige bewoners in rekening. Ook meerwaarde creëren voor de omgeving is essentieel. “Elke nieuwe ontwikkeling heeft een impact op de omgeving die minstens 50 jaar meegaat. Dat moeten we blijven beseffen, ieder nieuwbouwproject opnieuw.”

Het project Leon in de Terzweilaan in Gentbrugge is een typevoorbeeld van hoe Potrell wooncomfort en maatschappelijke troeven combineert. In het binnengebied van een beschermd monument zijn vijf woningen gerealiseerd. Het project geniet van een moderne architectuur en de configuratie van de woningen is aangepast aan de inplanting van enkele waardevolle oude lindes. Zij geven karakter aan de tuin. “Elk project vergt een individuele aanpak. Zo ontwikkelen we onze sites met optimale meerwaarde voor de eigenaars en de omgeving. Dat is het DNA van Potrell.”

Een nieuw woonproject op jouw site? Stel ons je grond of pand voor.