Potrell bouwt in en rond Gent

24/06/2022

West-Vlaanderen zit in het hart van Potrell, maar ook Oost-Vlaanderen wist zijn plekje te veroveren! Onder meer in en rond centrumstad Gent heeft de projectontwikkelaar heel wat mooie realisaties en woonconcepten in uitvoering. “Zowel kleine als grote terreinen met kansen voor optimalisatie trekken onze aandacht.” 

“Boerderijen, kantoorgebouwen, oude woningen, … We blazen die vervallen sites nieuw leven in door meerdere woningen of appartementen te ontwikkelen. Als de zonering het toelaat om een mooie woonontwikkeling te realiseren, gaan we ervoor”, zegt Stefanie Lema van het aankoopteam bij Potrell. “Sommige regio’s zijn door hun ligging extra interessant. Zo hebben we enkele projecten lopen in Gent en vooral ook in de deelgemeentes, zoals Gentbrugge en Sint-Denijs-Westrem.”

Gent leeft en daar blijft Potrell actief op inzetten. Net zoals bij andere grote steden en populaire regio’s heeft het team extra aandacht voor gronden in randgemeentes. Het zijn de plaatsen waar kwaliteitsvol en comfortabel wonen samenkomt met een goede bereikbaarheid. Op enkele minuten sta je in het hart van de stad en dat biedt perspectieven, qua jobs, vrije tijd en allerhande faciliteiten.

Een greep uit het Gentse portfolio

In Drongen, een zeer gegeerde gemeente, maakt een open bebouwing op een te ruim perceel plaats voor een combinatie van twee halfopen woningen en een ruime villa in een strakke architectuur. Een betere inplanting van de woonruimte geeft het stuk projectgrond een aangenaam, hedendaags woonkarakter die mooi aansluit op de omgeving en huidige woonnoden. “We durven verder kijken naar minder evidente sites”, benadrukt Stefanie. “Een goede keuze, zo blijkt, want onze projecten zijn steeds vlot uitverkocht en sluiten steeds perfect aan met de omgeving.”

De rand van Gent biedt mogelijkheden, maar ook in de stad is Potrell druk bezig. In de Nekkerputstraat kon het team 2 loten kopen, waar 2 nieuwe, unieke stadswoningen verrijzen met ruime stadstuinen. Ook in het Miljoenenkwartier bouwt Potrell. In de Jean-Raystraat trekt het team 1 open en 2 halfopen bebouwingen op.

Snelle berekeningen voor correcte prijs

In de randgemeentes – maar ook wat verderop zoals in Deinze, Kruishoutem en Zulte – blijft Potrell op zoek naar interessante gronden. Daarmee onderstreept de projectontwikkelaar opnieuw zijn focus op inbreiding, in plaats van het aansnijden van nieuwe gronden. “Wie nog een site heeft en wil verkopen, doen we graag een voorstel”, benadrukt Stefanie. “Eerst bekijken we uiteraard aandachtig de mogelijkheden. Zo zien we of we voldoende meerwaarde kunnen creëren op het perceel, en het laat ons ook toe een correcte prijs te bieden aan de verkoper. Ons voorstel houdt steeds rekening met de te realiseren entiteiten. Vertrouwen en openheid zitten nu eenmaal in ons DNA en daar zijn we trots op.”

Heb jij een site die een tweede leven verdient?