Potrell aan zee

07/12/2022

Het aankoopteam van Potrell spot graag opportuniteiten met een open blik. Zo ook in Westkapelle, op een boogscheut van het gekende Knokke. Kevin Plet botste er op een oud restaurant met woning. Het perceel viel meteen op, vooral door zijn mooie diepte van een 80-tal meter.

Voor de gemiddelde passant leek het enkel een verlaten horecapand en dito huis in de Westkapellestraat. Potrell zag meteen mogelijkheden voor een interessant woonproject. “We bouwen regelmatig aan de kustregio. We kijken voortdurend rond naar interessante sites, waar we een nieuwe woonbeleving kunnen creëren”, zegt Kevin van het aankoopteam bij Potrell. “Dit perceel in Westkapelle, nabij het hart van Knokke, was een unieke kans.”

Dankzij de brede expertise binnen het Potrell team wordt er steeds voor de aankoop een grondige studie gemaakt van de diverse mogelijkheden op het perceel. In Westkapelle bleek dit een project met 5 woningen. Aan de straatzijde vind je een brede rijwoning en een halfopen bebouwing. Wat dieper in het perceel wordt een koppelbouw gerealiseerd. Helemaal achteraan vervolledigt een villa het mooie woonproject. Door de aanleg van een doodlopend straatje kan elke bewoner vlot bij zijn woning in de nieuwe woonsite.

Normandische charme

Tijdens de nauwkeurige voorstudie werkte Potrell een optimale invulling van de site uit. Een aangename woonomgeving en de inplanting van de woningen zijn daarbij essentieel, maar ook de bouwstijl is weloverwogen. De Normandische stijl met witte gevels en rode pannen past perfect bij het Knokse karakter.

“De woningen zijn stuk voor stuk ruime eengezinswoningen met een inpandige garage of een carport. Als projectontwikkelaar gaan we voor een goed overwogen aantal wooneenheden, met oog voor creatieve en slimme invullingen die optimaal wooncomfort en een gevoel van ruimte met zich meebrengen”, vertelt Kevin nog. “Vaak combineren we verschillende woontypologieën. Zo vindt iedereen bij ons een passende thuis.”

Meer weten over dit of andere Potrell-projecten?