Nieuwbouwprojecten op maat van de woonmarkt

30/09/2019

Als salesverantwoordelijke bij Potrell brengt Lieselotte (34) heel wat ervaring mee. Ruim tien jaar in de immosector heeft haar een duidelijke kijk op de vastgoedmarkt opgeleverd. “Vanaf het begin van het project kan ik mijn visie en input aanleveren. Zo zetten we huizen in de markt op basis van de vraag. Dat is onze sterkte.”

Toen Lieselotte aan haar studies begon, kon ze moeilijk kiezen tussen haar twee passies: huizen en reizen. Met een commerciële opleiding kon ze nog beide kanten op. Het werd uiteindelijk vastgoed.

Dichter bij de bron

Lieselotte werkte tien jaar bij een immokantoor. Een job die ze met veel passie deed. “Bij Potrell krijg ik nieuwe impulsen. Het is dezelfde sector, maar met een andere insteek. Hier zit ik dichter bij de bron. Als salesverantwoordelijke bij Potrell heb je een centrale rol, vanaf de aankoop van percelen tot de verkoop van nieuwbouwwoningen.”

Doorheen de verschillende fases van de projectontwikkeling ligt de focus op de klant. Vanuit de wensen en noden van de markt krijgen projecten vorm. “Persoonlijk contact met mijn klanten staat voorop. Een snel en correct antwoord op hun vragen, nauwe opvolging van de werf en accuraat ingrijpen waar nodig: dat is het DNA van onze service.” Daarnaast toetst Lieselotte de bouwplannen telkens af aan de trends op de huizenmarkt. Bovendien heeft zij, als mama van twee kinderen, perfect inzicht in het dagelijkse gezinsleven. Zo primeert voor haar een praktische indeling. Het voordeel van een vrouwelijke touch in een bedrijf met voornamelijk mannelijke collega’s.

Ruimtes optimaal benutten

Om projecten op maat van de actuele woonmarkt te ontwikkelen, houdt Lieselotte de vinger aan de pols. Samen met de rest van het team zet ze tendensen om in concrete plannen. “Zoals het optimaliseren van ruimte”, licht Lieselotte toe. “Vanaf de eerste ontwerpfases – en zelfs al bij het zoeken naar geschikte percelen – staat wooncomfort voorop. De keuken en woonkamer vormen een open geheel of de woning is van binnenuit verbonden met de buitenomgeving via grote glaspartijen. Voor gezinnen is het ook belangrijk dat hun woning kan meegroeien. We houden dan bijvoorbeeld de zolder vrij om later in te vullen.”

Die creatieve aanpak zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Net daarom speelt Potrell zijn kennis en ervaring uit in herbestemmingsprojecten en de verdichting van steden. Het nieuwbouwproject Postlaan is daar een mooie illustratie van. De oude site van het postgebouw in Heusden wordt ingevuld met zeven nieuwbouwwoningen. Net als de Eilanderskaai in Gent, waar een verlaten snoepjesfabriek waardevolle opportuniteiten biedt.

Blik op de toekomst

Aan ambitie alvast geen gebrek op de verkoopafdeling van Potrell. “We willen nog meer kwalitatieve en betaalbare nieuwbouwwoningen aanbieden binnen aantrekkelijke projecten, in verschillende bouwstijlen en op verscheidene locaties. Ook in Oost-Vlaanderen, waar we momenteel in volle expansie zijn. Elke geslaagde match tussen een klant en een woning biedt voldoening en geeft zin om er weer tegenaan te gaan. Ook dankzij de feedback van onze klanten groeien we verder als projectontwikkelaar. Elke dag opnieuw.”