Hoe een oud postgebouw een aantrekkelijk woonerf werd...

10/08/2021

Als toekomstgerichte projectontwikkelaar zoekt Potrell voortdurend naar opportuniteiten in en rond de stad. In plaats van enkel nieuwe gronden aan te snijden, gaat het team ook op zoek naar vervallen en leegstaande panden en gronden. ‘Woonerf De Post’ in Heusden is een sprekend voorbeeld van inbreidingsprojecten met meerwaarde voor de omgeving..

In de Destelbergse deelgemeente Heusden vond Potrell een oud, leegstaand postgebouw in een residentiële wijk. “We waren meteen overtuigd van het potentieel”, zegt Matthew Cuigniez, aankoop en ontwikkeling bij Potrell.  “In Heusden is het rustig wonen, maar tegelijk ben je op een boogscheut van Gent. De ligging in een rustige woonwijk en de basisschool aan de overkant van de straat zetten de troeven voor gezinnen nog kracht bij.”

Ruim en duurzaam wonen

Met ‘Woonerf De Post’ transformeerde Potrell een vervallen dienstgebouw in een hedendaagse woonwijk naar een aantrekkelijk nieuwbouwproject. Zo ontstaat bijkomende woongelegenheid, zonder aan de groene omgeving te raken en met meerwaarde voor de ruime buurt.

Het oude postgebouw werd afgebroken en maakte plaats voor 7 stijlvolle gezinswoningen. Huizen waar gezinnen alle mogelijkheden hebben om volop van het leven te genieten. De woningen hebben elk 3 of 4 ruime slaapkamers, een garage en een eigen tuin. “Potrell kiest bewust voor wooncomfort op maat van gezinnen, vormgegeven met kwalitatieve materialen en duurzame technieken. Daarbij denken we niet enkel aan de meerwaarde voor de toekomstige bewoners, maar ook voor de mogelijke investeerder en voor de omgeving. Panden die hun oorspronkelijke functie verliezen, krijgen een tweede leven. Voor en met de buurt.”

Doorheen de jaren is Potrell uitgegroeid tot specialist in het opwaarderen van afbraakpanden en leegstaande gebouwen. Ongeacht de grootte en de specifieke uitdagingen vormt de projectontwikkelaar verouderde locaties om tot hedendaagse woonentiteiten.

Bent u eigenaar van zo’n stuk grond, pand of vastgoed waar wij waarde kunnen aan geven? Stel dan zeker uw eigendom voor. Wij bekijken de ontwikkelingsmogelijkheden van uw perceel en u kunt rekenen op vakkundig advies.