EEN TOTAALBEELD OP PROJECTONTWIKKELING

16/09/2020

Als projectontwikkelaar bij Potrell levert Xavier Pattyn (33) een overkoepelende kijk op de ontwikkeling van nieuwbouwprojecten. “Een kwalitatief uitvoerbaar bouwdossier opstellen, van A tot Z, dat geeft voldoening.”

Xavier ging na zijn studies burgerlijk ingenieur-architect aan de slag bij een grote aannemer:  eerst als calculator, daarna als technisch ingenieur. Hij deed er expertise op in de bouwsector, bereidde dossiers voor, zocht passende aannemers en volgde de uitvoering van projecten op. Ook in het buitenland. “Toch bleef ik wat op mijn honger zitten”, zegt Xavier. “Ik behandelde altijd maar een deel van een groot project. Ik miste een overkoepelende visie op bouwprojecten en er ontbrak een economisch-maatschappelijk aspect aan mijn job.”

Impact op elke ontwikkelingsfase

Dat gemis werd ingevuld bij projectontwikkelaar Potrell. Vorig jaar ging Xavier er aan de slag in een functie waar hij zijn technische kennis en algehele kijk op bouwprojecten en ontwikkeling kan combineren. Xavier werkt als een moderator die de verschillende factoren combineert tot een kant-en-klaar dossier. “Ik overleg dagelijks met de andere Potrell-teams. Met de afdeling aankoop wordt de prospectie besproken en analyseren we de opties van nieuwe sites. Met de input van het commerciële team wordt de haalbaarheid van het project afgetoetst. Eenmaal het project aangekocht is, starten alle voorbereidingen om een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen. In deze fase is de coördinatie tussen verscheidene partijen onontbeerlijk: je hebt contact met architecten, studiebureaus, stedenbouw, juristen, milieugroeperingen, aannemers, nutsmaatschappijen, landmeters, archeologen, EPB-verslaggevers en talrijke andere studiebureaus en adviesorganen. Na het behalen van de vergunning zorgen we er voor dat zowel het commerciële als het technische dossier op punt staat zodat onze verkopers en projectleiders efficiënt hun werk kunnen uitvoeren.“

Bij Potrell heb je als ontwikkelaar een sleutelrol gedurende de volledige looptijd van de projectontwikkeling. Je wordt betrokken bij alle aspecten van residentiële bouw en bent verantwoordelijk voor verscheidene projecten. Het levert een waaier aan inzichten en waardevolle kennis op. “Het is een interessante functie, zowel voor een schoolverlater als voor iemand met ervaring in de bouwsector”, beaamt de teamverantwoordelijke.

Meegroeien met 3 sterke merken

Als projectontwikkelaar geeft Potrell ook steeds meer grotere woonprojecten en gemengde projecten vorm. Een evolutie die de coördinerende rol nog belangrijker en boeiender maakt. “Naast projectontwikkelingen, onder de vlag van Potrell, nemen we bovendien ook totaalaannemingen van Conqor en high-end projecten van Padron voor onze rekening. De verdere expansie van Potrell biedt bijgevolg interessante, nieuwe jobkansen. Het is een unieke opportuniteit om je technische bagage uit te spelen en je beeld op projectontwikkeling te verfijnen.”

Heb je ook zin om bij Potrell aan de slag te gaan? Ontdek onze vacature van Junior projectontwikkelaar.

Vacature: Junior projectontwikkelaar

Foto: project Leon in Gentbrugge - copyright German Bourgeat