5 redenen om te investeren in vastgoed!

18/08/2021

Investeren in nieuwbouw blijft een slimme keuze. Het is een veilige en rendabele belegging, die je tegelijk ook nog eens beschermt tegen inflatie. De vraag naar recente huurwoningen en -appartementen blijft stijgen, de woonkredieten staan laag en een nieuwbouwwoning stijgt alleen maar in waarde.

Een vastgoedinvestering is dus een maximale garantie voor de toekomst. En wel om deze 5 redenen: 

1.Vastgoed is een veilige en tastbare belegging

Aandelen, opties, obligaties en zelfs digitale munten kan je wel in je bezit hebben, maar je kan deze niet voelen, aanraken en zien. Niet iedereen voelt zich even comfortabel om geld te stoppen in niet tastbare beleggingsproducten. Een nieuwbouwwoning is uiteraard wel 100% tastbaar en dus de ideale belegging op lange termijn.

2.Het beschermt je tegen inflatie

Inflatie is een vaak gebruikte term de afgelopen jaren. Het principe is simpel: de opbrengst van een spaarboekje volstaat allang niet meer om je koopkracht te behouden. Door de wettelijke minimumrente van 0,11 procent is 1.000 euro op je spaarboekje in vijf jaar tijd 1.006 euro geworden. Ter vergelijking: wie vijf jaar geleden een winkelkar van 1.000 euro vollaadde, telt vandaag voor diezelfde kar 1.074 euro neer.

De stijging van de winkelprijzen is dus groter dan de opbrengst van je geld op de bank. Logisch dus, dat je die centen beter in vastgoed steekt, dat wel in waarde blijft stijgen.

3.Je pand levert stabiele, vaste inkomsten

Het is vaak koffiedik kijken wat je beleggingen elke maand gaan opbrengen. Niet als je in vastgoed investeert. Elke maand ontvang je evenveel huurgeld. Je weet dus precies welke extra je mag verwachten bovenop je normale inkomsten. Duidelijk en handig.

4.Een nieuwbouwwoning is een meerwaarde op lange termijn

De waarde van je woning blijft doorheen de jaren stijgen, net als die van de grond waarop de woning gebouwd is. Daarnaast behoudt een nieuwbouwwoning veel langer haar waarde dan bestaand vastgoed. Na verloop van tijd kan je je investering met winst doorverkopen. Die meerwaarde komt nog eens bovenop het jarenlange rendement van je verhuur.

5.Een investering in een nieuwbouwwoning blijft fiscaal interessant

Betaal je investering deels met een lening en neem ook een fiscaal voordeel mee. De kredieten zijn trouwens historisch goedkoop. Dat is 2 keer voordelig, nog voor je het eerste huurgeld ontvangt.

Investeren bij Potrell, is investeren met rendement en zonder zorgen. De woningen zijn afgewerkt met de modernste technieken en voldoen aan de meest recente energienormen en voorschriften. Uiteraard krijg je alle nodige documenten, van energie-attest tot postinterventiedossier.

Als proactieve partner maakt Potrell samen met jou de woning instapklaar en gaat actief mee op zoek naar de eerste verhuurder. Geniet van persoonlijke begeleiding tijdens elke stap van je investeringstraject, met technisch, financieel en stijladvies.

Ontdek alle info over investeren bij Potrell en onze huidige projecten en blijf op de hoogte van onze toekomstplannen. Neem contact op via info@potrell.be, op het nummer 051 43 75 07 of via het contactformulier