Zicht op de bomen vanuit bed, dat is onbetaalbaar

04/10/2015

Een gerenoveerd historisch pand in een groene wijk op wandelafstand van centrum en station, én een parkje voor de deur. Meer hadden Marieke en Bram niet nodig om het huis van hun dromen te vinden. "We bezochten een tiental huizen, maar hier waren we meteen verkocht. We hebben zelfs nooit over de prijs gediscussieerd. Het was een instant crush", vertelt het jonge koppel met enthousiasme.

Opvoeder Bram en consulente Marieke zijn vandaag de trotse eigenaars en bewoners van een gerenoveerd en beschermd huis met karakter, historische details in de romantische slaapkamer en bovenal zicht op de bomen vanuit het bed. "Dat is onbetaalbaar voor mij. Niets zaliger dan wakker worden en de takken en bladeren zien wiegen in de wind", bekent Marieke. De favoriete plek van Bram? "De zetel met zicht op de tuin en zon in het aangezicht."

Het is heerlijk om hier in het weekend de krant te lezen, te relaxen en te beseffen dat ik zelf niets moet verbouwen.

De twee Stadenaars overwogen even om in Gent te blijven na hun studententijd, maar genieten ten volle van hun Roeselaarse keuze. "Roeselare is voor ons de ideale stad. Er is heel wat te doen, je merkt aan alles dat de buurt achter het station opleeft en onze favoriete cafés en restaurants liggen op amper drie minuten fietsen. Bovendien wonen we in een hele mooie en vooral geestige wijk. Begin dit jaar was er een nieuwjaarsreceptie op het pleintje voor onze deur. Als nieuwe bewoners wilden we snel hallo zeggen, maar dat is niet gelukt. We zijn de hele namiddag blijven plakken", lacht Bram.