Voor het eerst in mijn leven het gras afrijden

04/10/2015

Een huis kopen is een mijlpaal in een leven, maar voor de 23-jarige Roeland wacht nog een ander keerpunt: voor de eerste keer ooit gras afrijden. "Dat wordt spannend. Ik moet dringend raad vragen aan mijn broer," zegt hij met de glimlach.

Met respectievelijk 23 en 25 lentes zijn Roeland en zijn vriendin Hannah jonge huiseigenaren. In hun gloednieuwe en vooral eigen interieur krijgt een pick-upspeler met aangepaste LP's een prominente plek en breidt het meubilair nog volop uit - "Hopelijk wordt de nieuwe eettafel snel geleverd. In amper vier uur was onze hele inboedel verhuisd. Met dank aan de vrienden."

De grootste blikvanger is echter de ruime keuken. Het enige wat gasten er van weerhoudt om er te dansen is een kruidenrekje.

"We zijn allebei onderwijzer en komen na het werk vrij vroeg thuis. Dan hebben we tijd zat om samen gezellig te koken."
Het koppel ruilde een warm huurappartement in St. Michiels bij Brugge in voor de frisheid van hun rijhuis in Zedelgem. "Geen van ons kende Zedelgem op voorhand, maar het huis was te aanlokkelijk om van de locatie een struikelblok te maken. Met de auto staan we op tien minuten in Brugge en het is een halfuurtje fietsen naar Roelands ouders. Dat valt dus wel mee", relativeert Hannah. Als verkenning van hun nieuwe thuisgemeente gingen ze ’s avonds al eens op pad. "Maar het was al donker en alles was gesloten. We moeten onze tour de ville dringend eens herhalen. Misschien kunnen we dat combineren met ons eerste Kubb-spel hier op het pleintje voor de deur. Er is zelfs een petanqueveld aangelegd."