Het was een race tegen de klok, maar hier vinden we rust

04/10/2015

Opzij, opzij, opzij. Maak plaats, maak plaats, maak plaats. We hebben ongelooflijke haast. Herman van Veen zong het, Maaike en Kenneth beleven het. Het koppel uit Tielt herontdekte elkaar twee jaar geleden en zit sindsdien in een rollercoaster. Twee huurwoningen, een trouwfeest en een passage bij de schoonouders later zijn ze klaar om op adem te komen in hun eigen koopwoning. Maar niet te lang. Nieuwe toekomstplannen zijn al in de maak, het kinderbedje staat al klaar.

“Het gaat allemaal heel snel, ja. Maar dat is onze bedoeling. We zijn het beu om aan te modderen. Nu valt alles in zijn plooi. We zijn klaar voor onze toekomst.” De dag dat Maaike en Kenneth de sleutels van hun gerenoveerd rijhuis in handen kregen, bleven ze meteen slapen. Ook toen lieten ze er geen gras over groeien. “Die eerste avond hadden we allebei een wauw-gevoel. We hadden zo lang gekampeerd in een huurpandje dat we de luxe van een instapklaar huis des te meer apprecieerden”, bekent Maaike met de glimlach op het gezicht.

Huisje, boompje en binnenkort hopelijk een kind. Had je dit scenario twee jaar geleden voorspeld - in enkele maanden tijd trouwen en een huis kopen - ze hadden je allebei gek verklaard. Vandaag overheerst de opluchting en huiselijkheid. "Het was een race tegen de klok, ook om alle praktische zaken te regelen."

Maar hier vinden we de rust en hebben we echt het gevoel dat we thuis komen.

“We zitten allebei niet graag stil, maar na drie keer verhuizen is het goed geweest. Nu genieten we van het zalig wakker worden met een ontbijt aan het keukeneiland.”