Het doet deugd om direct vertrouwen en kansen te krijgen

04/10/2015

Simon Moeyaert (19) - arbeider bij Potrell: ik ben altijd content als er veel metselwerk is. Hoe groter de muren, hoe liever.

Tot er zich een nieuwe en vooral jongere werknemer bij Potrell aanmeldt, is de 19-jarige Simon de benjamin onder de arbeiders en dus gedoemd om aangesproken te worden als De Kleine. "Dat hoort erbij. Ik ben er zelfs trots op dat ik een bijnaam heb. Het is een teken dat ik erbij hoor. En hoewel ik veruit de jongste ben en nog steeds veel bijleer, kan ik de collega’s altijd om raad vragen. Ze helpen me meteen."

Van de schoolbanken naar de arbeidsmarkt: voor Simon is Potrell zijn eerste werkgever. "Als je na een aantal maanden meteen vertrouwen en kansen krijgt om zelf de baan op te gaan, dan doet dat deugd", bekent hij.

Ik krijg de vrijheid om zelf beslissingen te nemen en een dag ziet er altijd anders uit. Natuurlijk dat ik graag mijn werk doe.

De Roeselarenaar is metselaar van opleiding - "Hoe groter de muur, hoe liever" - maar leeft zich ook volledig uit in de afbraakwerken voor de start van de renovaties. De afbraakwerken zijn voor De Kleine als voetballer bij SK Oost-nieuwkerke een extra training. "Ik hou van dat fysieke werk. Je kan er je plezier in kwijt en ik spaar een bezoek aan de fitness uit", lacht hij. "Fysiek bezig zijn is een deel van mijn leven. Bij de beloften van SK Oostnieuwkerke speel ik rechtsachter. Mijn sterkte is niet mijn techniek, maar mijn duel- en fysieke kracht." Schoorvoetend bekent Simon dat hij ook al voetbalde op een werf. "Maar dat moet je niet schrijven, hé. Het was maar één keer en het duurde geen vijf minuten."