Draadstangen en mortelpijpen zijn de beste drumstokken

04/10/2015

Jens Deblauwe (26) - arbeider bij Potrell: Het plezier van verbouwen is het resultaat zien en trots zijn op je werk.

In de week stuurt hij een renovatieteam aan, giet hij beton, metselt hij een stevige muur of bestelt hij bouwmateriaal. Maar in het weekend heersen de drumstokken bij Jens, sinds 2013 aan de slag bij Potrell als arbeider en manusje-van-alles.

Als drummer bij de percussiegroep Drumspirit toert hij elk jaar in de Verenigde Staten en speelt hij voor uitverkochte zalen en stadions, als arbeider zorgt hij dat elk renovatieproject gesmeerd loopt. Het lijken twee aparte werelden, drummen en verbouwen, maar de twee zijn meer verweven dan je denkt. "Door Drumspirit verhuisde ik naar Dadizele, ontmoette ik mijn vriendin, verbouwde ik eigenhandig ons huis en leerde ik Potrell kennen. Ik zag de oplegger langs de weg staan, had de smaak van het renoveren te pakken, solliciteerde en kon meteen starten", aldus de muzikaalste van alle Potrell-werknemers. En hoewel drummen in het weekend een passie is, zou Jens zijn job voor geen geld ter wereld ruilen. "Het leuke aan Potrell en renoveren is dat je letterlijk iets opbouwt. Elke dag zie je resultaat van je werk."

Als je nadien het afgewerkte huis kan bewonderen, ben je trots op je werk.

"Bovendien is er ook veel afwisseling. Elke dag is er wel iets nieuws om aan te pakken. Dat maakt het ook uitdagend."
Jens is verwarmingsspecialist van opleiding – een specialiteit die hij nog steeds met veel plezier inzet – maar kreeg bij Potrell de kans om zich bij te scholen tot metselaar. "De manier waarop ik bij Potrell werk, is ook de manier waarop ik thuis zelf verbouw. Als je het zo bekijkt, verbouw ik voor Potrell alsof het voor mezelf zou zijn", lacht de drummende arbeider.