Comfort én duurzaamheid

03/03/2016

De lat ligt hoog bij Potrell, we streven naar de kwaliteit van nieuwbouw waarbij we de eco- en comfortverantwoordelijkheid hoog in vaandel dragen. We zijn steeds op zoek naar de nieuwste technieken om aan de milieu-normeringen te voldoen óf deze zelfs te overtreffen. 
 

Bij renovatie isoleren we vloeren, muren, spouwen en daken. Daarnaast plaatsen we ook een hoogrendementsketel, een ventilatiesysteem en ultra-isolerend glas. 

De Rd-waarde van 5,70m² K/W overtreft ruimschoots de aanvaarde EPB-minimumnorm. Er wordt isolatie geplaatst van 20cm met een lambda-waarde van λd = 0,035 W/mK.
Het Ventilatiesysteem C is een centrale motor die langs kanalen de lucht uit vochtige ruimtes afvoert. De ventilatieroosters in de ramen zorgen voor de aanvoer van verse buitenlucht.

Bij elke woning wordt er een EPC- of EPB verslag opgemaakt dat volkomen aan de wettelijke verplichtingen voldoet. 

EPC staat voor het energieprestatiecertificaat. Het EPC toont hoe goed een woning scoort op gebied van energiebesparing. Hoe lager het cijfer, hoe duurzamer de woning en hoe lager de energiefactuur. 

EPB staat voor Energieprestatie & Binnenklimaat. Bouw- en verbouwprojecten waarvoor een bouwaanvraag of een melding nodig is, moeten aan de EPB-eisen en de EPB-procedure voldoen. Dit is een regelgeving omtrent isolatie, verwarming, ventilatie, zonne-energie…. Kortom, alle aspecten die bijdragen tot een gezond binnenklimaat en een lager energieverbruik.